Blog

Υγιεινές συνήθειες για μια μέρα γεμάτη ευεξία!

Υγιεινές συνήθειες για μια μέρα γεμάτη ευεξία

Οι πρωινές υγιεινές συνήθειες είναι πιο σημαντικές από όσο όλοι μας πιστεύουμε. Δίνουν το ρυθμό και θέτουν τις προδιαγραφές σύμφωνα με τις οποίες θα κυλήσει το υπόλοιπο της ημέρας μας.

Γι’ αυτό οφείλουμε να δίνουμε τη δέουσα προσοχή σε όσα κάνουμε στο ξεκίνημα αυτής. Άλλωστε η αρχή είναι το ήμισυ του παντός!

Ένα σωστό ξύπνημα περιλαμβάνει κατά πρώτο λόγο, την ενεργοποίηση του σώματος μας, ώστε να μπορεί να εκτελέσει όλα όσα έχουμε προγραμματίσει μέσα στην ημέρα.

Η επικρατούσα αντίληψη ότι η μέρα μας ξεκινά με την πρώτη γουλιά καφέ είναι εντελώς λανθασμένη, καθότι στην πραγματικότητα έχει ήδη ξεκινήσει από τη στιγμή που ανοίγουμε τα μάτια μας.

Δεν χρειάζεται απαραίτητα να κάνουμε μια έντονη προπόνηση πριν από το πρωινό, αλλά ένα μικρό τέντωμα των μυών μπορεί να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος, να μειώσει το στρες και να βελτιώσει την στάση του σώματος.

Όταν τεντωνόμαστε προτού σηκωθούμε από το κρεβάτι, είναι σαν να δίνουμε εντολή στο σώμα μας να μπει σε ενεργή λειτουργία.

Για τους λάτρεις της yoga μερικές πρωινές διατάσεις της εν λόγω γυμναστικής, ξυπνάνε αργά και όμορφα το μυαλό μας

και ζεσταίνουν το σώμα μας. Δεν λέγεται τυχαία «χαιρετισμός στον ήλιο», σωστά; Χαιρετάμε τον πρωινό ήλιο και αυτός μας κλείνει το μάτι!

Μία από τις βασικές πρωινές υγιεινές συνήθειες που μας παρέχει ενέργεια είναι η ενυδάτωση.

Ο βραδινός ύπνος έχει αφαιρέσει από τον οργανισμό μας τα απαραίτητα υγρά, γι’ αυτό το σώμα μας χρειάζεται να ενυδατωθεί κατάλληλα ώστε να επανεκκινήσει δυναμικά. Ένας έξυπνος τρόπος για να το κάνουμε αυτό,

είναι να αντικαταστήσουμε το καθιερωμένο φλιτζάνι καφέ με ένα ποτήρι βιολογικό ρόφημα με κρόκο Κοζάνης. Αυτό θα εξαλείψει τις τοξίνες και θα ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, συντελώντας στην ουσιαστική βελτίωση της υγεία μας.

Ας αφιερώσουμε όλοι λίγο από τον πολύτιμο χρόνο μας και ας ετοιμάσουμε ένα πλήρες και υγιεινό πρωινό, που θα μας γεμίσει ενέργεια και ευεξία. Μπορούμε να προγραμματίσουμε το πρωινό όλης της εβδομάδας, προετοιμάζοντας τα συστατικά νωρίτερα,

εξασφαλίζοντας έτσι ταχύτητα στην εκτέλεσή του.

Μια θρεπτική και συνάμα γευστικότατη επιλογή είναι τα smoothies που παρασκευάζονται σε ελάχιστο χρόνο.

Μία κουταλιά της σούπας ελληνικό μέλι, ένα λαχταριστό χωριάτικο αυγό και ένα ζεστό φλιτζάνι φρεσκοαλεσμένου καφέ

θα προκαλέσουν μία γλυκιά απογείωση στους γευστικούς μας κάλυκες!

Όλοι μας (άλλοι λιγότερο άλλοι περισσότερο) έχουμε την τάση να κοιμόμαστε με το κινητό δίπλα μας

και ασυναίσθητα η πρώτη κίνηση που κάνουμε μόλις ξυπνάμε είναι να το πάρουμε στα χέρια μας.

Μία απο τις υγιεινές συνήθειες είναι να επιλέξουμε να αντισταθούμε στον πειρασμό να ελέγξουμε τα email μας και τα νέα του Facebook και Instagram,

τουλάχιστον για μια ώρα μετά το ξύπνημα, εύκολα θα διαπιστώσουμε ότι το μυαλό μας θα είναι πιο εστιασμένο και η σκέψη μας διαυγής.

Ας ξεκινήσουμε τη μέρα μας, σκεπτόμενοι τα πράγματα για τα οποία είμαστε ευγνώμονες. Αυτή η διαδικασία θα μας βοηθήσει να διατηρήσουμε το θετικό μας πνεύμα καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

Με αυτό τον τρόπο εστιάζουμε στον θετικό αντίκτυπο όλων όσων μας συμβαίνουν στην καθημερινότητα και ταυτόχρονα

απομονώνουμε τις αρνητικές σκέψεις που μας αποπροσανατολίζουν από τους στόχους και τα όνειρα μας.

Και τέλος ας βγούμε έξω και ας πάρουμε μία βαθιά ανάσα, γεμίζοντας τους πνεύμονές μας με καθαρό αέρα.

Ένα άνοιγμα του παραθύρου για 10 και μόνο δευτερόλεπτα, αρκεί σαν υπενθύμιση πως είμαστε ζωντανοί,

υγιείς και έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οτιδήποτε βρεθεί στο δρόμο μας.

Γιατί άλλωστε από όποια σκοπιά και να το δούμε, η ζωή εκεί έξω είναι ωραία και μας περιμένει να την πάρουμε στα χέρια μας!!

Μεγάλη ποικιλία βιολογικών και vegan προϊόντων θα βρείτε στo ηλεκτρονικό μας κατάστημα, The Greek Grocery, με τα οποία μπορείτε να δημιουργήσετε απίθανους συνδυασμούς για υγιεινά και γευστικά πρωινά γεύματα!