Το θυμάρι είναι ένα κοινό βότανο που χρησιμοποιείται στη μαγειρική, το οποίο ανήκει στην οικογένεια της μέντας. Είναι εγγενές στην περιοχή της Μεσογείου και χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για τις γαστρονομικές και φαρμακευτικές του ιδιότητες. Το θυμάρι έχει μικρά, αρωματικά φύλλα που χρησιμοποιούνται για να αρωματίσουν διάφορα πιάτα, όπως κρέατα, σούπες και μαγειρευτά. Έχει μια δυνατή, ελαφρώς γλυκιά και ελαφρώς γήινη γεύση που συνδυάζεται καλά με πολλά διαφορετικά συστατικά.
Εκτός από τις μαγειρικές του χρήσεις, το θυμάρι έχει χρησιμοποιηθεί και για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες. Πιστεύεται ότι έχει αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες και έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία λοιμώξεων του αναπνευστικού, βήχα και πονόλαιμο. Το αιθέριο έλαιο θυμαριού χρησιμοποιείται επίσης στην αρωματοθεραπεία για τις ηρεμιστικές και χαλαρωτικές του ιδιότητες.
Το θυμάρι καλλιεργείται εύκολα και μπορεί να καλλιεργηθεί σε κήπο ή σε γλάστρα. Προτιμά καλά στραγγιζόμενα εδάφη και ήλιο. Τα φυτά του θυμαριού πρέπει να κλαδεύονται τακτικά για να ενθαρρύνουν τη νέα ανάπτυξη και να αποτρέψουν το να γίνουν ξυλώδη. Τα φύλλα μπορούν να συγκομιστούν ανά πάσα στιγμή και να χρησιμοποιηθούν φρέσκα ή αποξηραμένα για μελλοντική χρήση.
Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα βρείτε Θυμάρι αποξηραμένο και τριμμένο για να το χρησιμοποιήσετε όπως σας αρέσει αλλά και Βιολογικό Μείγμα Δυόσμου Θυμαριού & Λεβάντας ή Βιολογικό Μείγμα με Ρίγανι, Θυμάρι & Φασκόμηλο για να το απολαύσετε σαν αφέψημα οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.