Γλυκά, Συνταγές

Ρυζόγαλο με Κρόκο Κοζάνης

ρυζόγαλο

Ρυζόγαλο με Κρόκο Κοζάνης

Χρόνος προετοιμασίας
15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
50 λεπτά
Μερίδες
7-8
total time
1 ώρα

Συστατικά

  • 1,5 λίτρο γάλα φρέσκο

  • 1 κούπα ρύζι καρολίνα Προσθήκη στο καλάθι

  • 1,5 κούπα ζάχαρη

  • 1 φακελάκι βιολογικό Κρόκο Κοζάνης σε σκόνη Προσθήκη στο καλάθι

  • 1 βανιλίνη ή εκχύλισμα βανίλιας

  • κανέλα και ξηρούς καρπούς για το γαρνίρισμα

Tip: Πατώντας το τικ μπορείς να τσεκάρεις τα συστατικά που έχεις χρησιμοποιήσει και πατώντας τον αριθμό του βήματος, τα βήματα που έχεις ολοκληρώσει.
Τα συστατικά με το καλάθι υπάρχουν στο eshop μας και μπορείτε να τα προσθέσετε στο καλάθι αγορών!

Οδηγίες

1

Βήμα 1

Πλένουμε το ρύζι σε σουρωτήρι και το αφήνουμε για 10 λεπτά να στεγνώσει. Έπειτα το βάζουμε σε μπλέντερ και το σπάμε, δεν πρέπει να γίνει σκόνη, θέλουμε απλά οι κόκκοι να σπάσουν στη μέση ή σε περισσότερα κομμάτια.
2

Βήμα 2

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και το βάζουμε στο μάτι της κουζίνας μέχρι να αρχίσει να ζεσταίνεται. Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το ρύζι και χαμηλώνουμε τη φωτιά γιατί θέλουμε να σιγοβράζει. Ανακατεύουμε συνεχώς για να μη κολλήσει και καεί το γάλα στον πάτο της κατσαρόλας. Ελέγχουμε τακτικά αν έχει βράσει το ρύζι και διατηρούμε χαμηλή τη φωτιά.
3

Βήμα 3

Όταν αρχίσει να χυλώνει, ελέγχουμε αν έχει βράσει το ρύζι. Αν έχει βράσει ρίχνουμε τη ζάχαρη και τον Κρόκο Κοζάνης και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Θα χρειαστεί περίπου ακόμη 10 λεπτά για να δέσει και να έχει μία κρεμώδη υφή.
4

Βήμα 4

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε μία βανιλίνη ή εκχύλισμα βανίλιας. Σερβίρουμε σε μπολάκια και γαρνίρουμε με κανέλα και ξηρούς καρπούς αν επιθυμούμε.
Back to list

Σχετικά Άρθρα