Κυρίως πιάτο, Συνταγές

Ριζότο με Μανιτάρια Δάσους και άρωμα Μαύρης Τρούφας

rizoto graviera

Ριζότο με Μανιτάρια Δάσους και άρωμα Μαύρης Τρούφας

Χρόνος προετοιμασίας
15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
35-40 λεπτά
Μερίδες
4
total time
55 λεπτά

Συστατικά

Tip: Πατώντας το τικ μπορείς να τσεκάρεις τα συστατικά που έχεις χρησιμοποιήσει και πατώντας τον αριθμό του βήματος, τα βήματα που έχεις ολοκληρώσει.
Τα συστατικά με το καλάθι υπάρχουν στο eshop μας και μπορείτε να τα προσθέσετε στο καλάθι αγορών!

Οδηγίες

1

Βήμα 1

Περνάμε το κρεμμύδι από τον τρίφτη και το βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο. Σωτάρουμε μέχρι να γίνει διάφανο.
2

Βήμα 2

Προσθέτουμε το ρύζι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι κάθε κόκκος ρυζιού να έχει καλυφθεί με ελαιόλαδο. Προσθέτουμε και τα μανιτάρια, αποξηραμένα και φρέσκα, και ανακατεύουμε.
3

Βήμα 3

Ρίχνουμε το μισό νερό ή ζωμό στη κατσαρόλα, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει βράση. Τα υγρά πρέπει να τα ρίχνουμε σταδιακά. Δίνουμε το περιθώριο να απορροφηθούν όλα τα υγρά πριν προσθέσουμε άλλο.
4

Βήμα 4

Μόλις απορροφηθούν όλα τα υγρά και το ρύζι έχει χυλώσει, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με την προτίμηση μας. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την παρμεζάνα. Στο τέλος, βάζουμε το ελαιόλαδο με άρωμα τρούφας και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Back to list

Σχετικά Άρθρα