greekadmin
Equipment
Συστατικά
2 φλυτζάνια βιολογικό ρύζι αρμπόριο
4 φλυτζάνια νερό ή ζωμό λαχανικών
25g αποξηραμένα μανιτάρια Δάσους (μουλιασμένα σε νερό για 1 ώρα)
150g φρέσκα μανιτάρια της αρεσκείας σας
1/2 μέτριο κρεμμύδι
Οδηγίες
1
Βήμα 1
Περνάμε το κρεμμύδι από τον τρίφτη και το βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο. Σωτάρουμε μέχρι να γίνει διάφανο.
2
Βήμα 2
Προσθέτουμε το ρύζι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι κάθε κόκκος ρυζιού να έχει καλυφθεί με ελαιόλαδο. Προσθέτουμε και τα μανιτάρια, αποξηραμένα και φρέσκα, και ανακατεύουμε.
3
Βήμα 3
Ρίχνουμε το μισό νερό ή ζωμό στη κατσαρόλα, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει βράση. Τα υγρά πρέπει να τα ρίχνουμε σταδιακά. Δίνουμε το περιθώριο να απορροφηθούν όλα τα υγρά πριν προσθέσουμε άλλο.
4
Βήμα 4
Μόλις απορροφηθούν όλα τα υγρά και το ρύζι έχει χυλώσει, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με την προτίμηση μας. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την παρμεζάνα. Στο τέλος, βάζουμε το ελαιόλαδο με άρωμα τρούφας και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.