Κυρίως πιάτο, Συνταγές

Ομελέτα με Γραβιέρα Νάξου και Καπνιστά Πορτομπέλο

omeleta graviera

greekadmin
Χρόνος προετοιμασίας
10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
30 λεπτά
Μερίδες
2
total time
40 λεπτά

Equipment

Συστατικά

  • 6 μέτρια αυγά

  • 1 πιπεριά κόκκινη

  • 1 πιπεριά πράσινη

  • 1/4 από ένα κρεμμύδι

  • 1/2 βάζο καπνιστό πόρτομπελο σε λάδι

Οδηγίες

1

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200βαθμούς. Κόβουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και τα μανιτάρια στη μέση.
2

Βήμα 2

Σε ένα μικρό πυρέξ βάζουμε μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και αλείφουμε τον πάτο και τα τοιχώματα. Βάζουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι και τα μανιτάρια στο πυρέξ.
3

Βήμα 3

Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τη γραβιέρα, τον μαϊντανό, δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
4

Βήμα 4

Προσθέτουμε το μίγμα με τα αυγά στο πυρέξ και τα βάζουμε στο φούρνο για να ψηθούν, περίπου για 30λεπτά, μέχρι να ψηθεί το αυγό και στο κέντρο του ταψιού.
5

Βήμα 5

Μόλις ψηθεί, το βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσει πριν το σερβίρουμε. Αν θέλουμε προσθέτουμε έξτρα γραβιέρα και μαϊντανό στο σερβίρισμα!
Back to list