Κυρίως πιάτο, Συνταγές

Ομελέτα με Γραβιέρα Νάξου και Καπνιστά Πορτομπέλο

omeleta graviera

Ομελέτα με Γραβιέρα Νάξου και Καπνιστά Πορτομπέλο

Χρόνος προετοιμασίας
10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
30 λεπτά
Μερίδες
2
total time
40 λεπτά

Συστατικά

  • 6 μέτρια αυγά

  • 1 πιπεριά κόκκινη

  • 1 πιπεριά πράσινη

  • 1/4 από ένα κρεμμύδι

  • 1/2 βάζο καπνιστό πόρτομπελο σε λάδι Προσθήκη στο καλάθι

  • 200g τριμμένη γραβιέρα Νάξου

  • αλάτι

  • πιπέρι μαύρο τριμμένο

  • 3κουτ. σούπας ελαιόλαδο Προσθήκη στο καλάθι

  • ψιλοκομμένο μαϊντανό

Tip: Πατώντας το τικ μπορείς να τσεκάρεις τα συστατικά που έχεις χρησιμοποιήσει και πατώντας τον αριθμό του βήματος, τα βήματα που έχεις ολοκληρώσει.
Τα συστατικά με το καλάθι υπάρχουν στο eshop μας και μπορείτε να τα προσθέσετε στο καλάθι αγορών!

Οδηγίες

1

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200βαθμούς. Κόβουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και τα μανιτάρια στη μέση.
2

Βήμα 2

Σε ένα μικρό πυρέξ βάζουμε μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και αλείφουμε τον πάτο και τα τοιχώματα. Βάζουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι και τα μανιτάρια στο πυρέξ.
3

Βήμα 3

Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τη γραβιέρα, τον μαϊντανό, δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
4

Βήμα 4

Προσθέτουμε το μίγμα με τα αυγά στο πυρέξ και τα βάζουμε στο φούρνο για να ψηθούν, περίπου για 30λεπτά, μέχρι να ψηθεί το αυγό και στο κέντρο του ταψιού.
5

Βήμα 5

Μόλις ψηθεί, το βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσει πριν το σερβίρουμε. Αν θέλουμε προσθέτουμε έξτρα γραβιέρα και μαϊντανό στο σερβίρισμα!
Back to list