Κυρίως πιάτο, Συνταγές

Γίγαντες με Κρόκο Κοζάνης

gigantes kroko

gmylonas
Χρόνος προετοιμασίας
15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
2 ώρες
Μερίδες
4
total time
2 ώρες και 15 λεπτά

Equipment

Συστατικά

  • 500g Φασόλια γίγαντες

  • 1 μέτριο κρεμμύδι αλεσμένο στο μπλέντερ

  • 2 μέτρια καρότα σε φέτες

  • 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας

  • ½ κουταλάκι του γλυκού Γλυκιά πάπρικα σε σκόνη

Οδηγίες

1

Βήμα 1

Βάζουμε τα φασόλια να μουλιάσουν από το προηγούμενο βράδυ σε νερό. Στραγγίζουμε τα φασόλια και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με το κρεμμύδι και το καρότο και προσθέτουμε νερό μέχρι να τα σκεπάζει. Βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας με κλειστό καπάκι και τα αφήνουμε να πάρουν βράση. Μόλις ξεκινήσουν να βράζουν χαμηλώνουμε τη φωτιά ώστε να σιγοβράζουν και τα αφήνουμε περίπου για 1 ώρα μέχρι τα φασόλια να μαλακώσουν.
2

Βήμα 2

Στη συνέχεια, γυρίζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε γάστρα ή σε σκεύος με καπάκι κατάλληλο για φούρνο. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, τη γλυκιά και την καπνιστή πάπρικα και τον Κρόκο Κοζάνης. Βάζουμε το σκεύος με κλειστό καπάκι σε προ θερμασμένο φούρνο στους 200βαθμούς.
3

Βήμα 3

Μετά από μισή ώρα, βγάζουμε το σκεύος από τον φούρνο και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αλάτι(ανάλογα με την προτίμηση μας). Βάζουμε ξανά το φαγητό στο φούρνο για ακόμη μισή ώρα.
4

Βήμα 4

Μόλις το φαγητό είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει πριν το σερβίρουμε!

Σχετικά Άρθρα